Saturday, March 10, 2018

Smoothie z červené řepy a mandlové granoly




Smoothie z červené řepy vůbec nemusí být nuda!

Vítám vás u receptu na výborné smoothie z červené řepy. Stačí rozmixovat pár ingrediencí a bomba plná zdraví je na stole. Základem je syrová červená řepa a mražené banány. Pro duhový efekt a zjemnění smoothie jsem přidala kokosové mléko a nakonec jsem navrstvila mandlovou granolu s borůvkama. 



Pro 2 osoby budeme potřebovat:
  • 300 g červené řepy (2 ks)
  • 2 banány
  • 200 ml kokosového mléka
  • špetka skořice
  • ½ lžičky vanilkové esence
  • 300 ml vody
Na ozdobu:
  • hrst čerstvých borůvek
  • mandlová granola
Postup:

1. Banány nakrájejte na kolečka, dejte je do uzavíratelné krabičky a vložte do mrazáku nejméně na 4 hodiny (nejlépe přes noc).

2. Očištěnou a nakrájenou řepu vhoďte do mixéru, přidejte skořici, vanilku, 200 ml vody a mixujte dohladka. Část rozmixované směsi nalijte s pomocí cedníku do skleniček.

3. Pro duhový efekt přidejte do mixéru ke zbytku řepové směsi mražené banány a 100 ml kokosového mléka, znovu rozmixujte a stejným způsobem přidejte do sklenic. Lžičkou můžete vrstvy ve skleničce trochu promíchat.

4. Pro třetí a nejsvětlejší část směsi vložíme do mixéru zbytek kokosového mléka a 100 ml vody, opět rozmixujeme a přidáme do skleniček.

5. Ozdobíme mandlovou granolou a čerstvými borůvkami.

Mandlová granola

Budeme potřebovat:

  • ½ šálku mandlí
  • ½ šálku ovesných vloček
  • 2 lžíce javorového sirupu
Postup:

1. Mandle nahrubo nasekejte a společně s ovesnými vločkami opražte nasucho na pánvi. Trvá to asi 3 minuty, mandle a vločky se rozvoní a mírně zezlátnou.

2. Zakápněte javorových sirupem a promíchejte. Nechte vychladnout a potom už stačí sklenice ozdobit společně s borůvkami.

3. Nespotřebovanou granolu vložte do uzavíratelné sklenice, skladujte na suchém místě.

Recept byl připraven pro časopis Story.

Dobrou chuť!


Share:

No comments

Post a Comment

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig