Sunday, October 8, 2017

Tuňákový salát v avokádových lodičkách



Příspěvek vznikl ve spolupráci s Rio Mare

Krásný den vám přeji! Dnes tu mám něco pro milovníky tuňáka a avokáda. Podle mě to jsou skvělý kámoši! Výborně se chuťově doplňují a dominují v tomto receptu.
Protože už začíná být sychravé počasí, přemýšlím nad recepty, které obsahují podzimní ingredience. V tom dnešním využiji fazole, které zasytí a dodají tělu spoustu důležitých živin, stejně tak jako ryby, které je dobré zařadit do našeho jídelníčku mnohem častěji, než většinou děláme. S jednoduchými recepty to ale můžeme hravě zvládnout 2x týdně
Dnes tu na vás čeká recept  na výborný salát v moderním stylu s pikantním dipem z dijonské hořčice.



Nejčastěji přemýšlím o zdravém jídle, když jdu ze cvičení. Dobrý pocit z pohybu chci zakončit přípravou zdravé večeře pro celou rodinu. Hlavou mi běží myšlenky a tvoří se mi chutě na něco zdravého, lahodného a lehce pikantního.


Zakládám si na tom, aby moje rodina jedla vyváženou stravu. Tento recept obsahuje velké množství bílkovin a kvalitních tuků, které zajišťuje tuňák Rio Mare a avokádo.  Sacharidy získáme ze zeleniny a celozrnného toastového chleba.

Zkusme si večeři udělat trochu originální! Využijeme avokádové slupky jako misky na salát! Zabere nám to jen pár minut a určitě překvapíme své partnery, nebo děti, kterým jídlo takto naservírujeme. Možná zazní i otázka: "Co to je? Jak jsi to udělala?" A to je právě to příjemné a milé u večeře si odpočinout, popovídat o maličkostech, jaký jsme prožili den, být prostě spolu, užívat si dobré, zdravé jídlo.


Postup:


Na 2 porce budeme potřebovat:
  • 80 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
  • 1 zralé avokádo
  • 1/2 červené papriky
  • 1/2 červené cibule
  • 1/2 jalapeno papričky (bez pecek)
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1 šálek červených sterilovaných fazolí
  • šťáva z 1 limetky
  • 1/2 lžičky nastrouhané citronové kůry
  • sůl, pepř
  • 2-4 plátky celozrnného toastového chleba

zálivka:
  • 6 lžic olivového olej
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce bílého vinného octa
  • 3 lžíce dijonské hořčice
  • 3 lžíce medu
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • sůl, pepř


Rozpulte a vypeckujte avokádo. Vyjměte dužinu a slupku ponechte stranou. Avokádo nakrájejte na kostičky a vložte do větší mísy. Přidejte nakrájenou papriku, cibuli, jalapeno papričku bez semínek, nasekaný koriandr a fazole. Otevřete plechovku tuňáka a slijte přebytečný olej.  Do mísy přidejte kousky tuňáka, zakápněte limetkovou šťávou, dochuťte solí a pepřem. Směs promíchejte.
Do uzavíratelné skleničky nalijte olivový olej, citronovou šťávu, vinný ocet, přidejte hořčici, med, prolisovaný česnek, sůl, pepř. Skleničku uzavřete a směs promíchejte.
V toustovači opečeme pečivo.
Avokádové lodičky naplňte tuňákovým salátem. posypte nastrouhanou citronovou kůrou. 
Servírujte s toastem a pikantní zálivkou z hořčice.

Další zdravou inspiraci na přípravu receptů s tuňákem najdete zde: na webu a na Facebooku Rio Mare.


Tak dobrou chuť!
Share:

No comments

Post a Comment

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig