Thursday, August 24, 2017

Vepřová panenka s ostružinovou omáčkou



Krásný den, k létu patří lesní plody a nemusíme je používat jen do dezertů! Zkuste z nich připravit omáčku k masu :) 


Na 2 porce budeme potřebovat:
  • 500 g vepřové panenky
  • 125 g ostružin
  • 1 šalotka
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 100 ml kuřecího vývaru
  • 2-3 lžíce javorového sirupu
  • sůl, pepř
  • 1 svazek čerstvého tymiánu
příloha:
  • červená rýže
Červenou rýži uvaříme podle návodu na obalu.
Panenku osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem. Čerstvý tymián natrháme na malé kousky a maso v něm obalíme. Na rozpálené pánvi panenku zprudka opečeme ze všech stran. Potom ji vložíme do trouby rozehřáté na 180 °C cca na 7-10 min.
Na jiné pánvi na 1 lžíci olivového oleje zpěníme nakrájenou šalotku, přidáme ostružiny, vývar, dochutíme solí, pepřem a javorovým sirupem. Omáčku provaříme asi 5 minut do mírného zhoustnutí.

Panenku vyjmeme z trouby a necháme chvíli odpočinout pod alobalem. Maso nakrájíme na plátky, servírujeme s omáčkou a červenou rýží.
Dobrou chuť!

Recept byl připraven pro Kolonial.cz
Share:

No comments

Post a Comment

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig