Sunday, August 6, 2017

Kokosová panna cotta


Dobré ráno, dnes jsem pro vás připravila zdravý dezert, zdravé mlsání, nebo malé pohoštění pro chvilky pohody s přáteli. Pokud ho připravíte svým hostům, věřím, že hlavně ženy tuto verzi ocení a s chutí se do dezertu pustí bez výčitek svědomí. Panna cottu připravuji hlavně do malých kalíšků, které běžně seženete v obchodech v grilovacích potřebách. Pak už potřebujete jen pár ingrediencí....tak pojďme na to:

Na 20 malých porcí budeme potřebovat:

2 x 400 ml kokosového mléka v konzervě
6 plátků želatiny v plátcích 10g
1 ČL vanilkové esence

ovocná náplň:
350 g mraženého ovoce (lesní plody)
1 svitek skořice
sladidlo (rýžový sirup, kokosový cukr) podle chuti
1/2 dcl vody
1,5 ČL agar mletý (želírující přípravek)

Plátkovou želatinu předem namočíme v misce se studenou vodou. Jednotlivé plátky vkládáme do vody postupně, aby se neslepily. Necháme cca 10 minut naboptnat.

Kokosové mléko vlijeme do kastrůlku (pokud je potřeba, předem ho ve vyšší nádobě pořádně promíchejte, nebo prošlehejte.) Přidáme vanilkovou esenci. Zahřejeme kokosové mléko, ale jen tak, aby nepřišlo k varu. Vypneme ohřev a odstavíme kastrůlek s kokosovým mlékem. Vyjmeme želatinu pomocí vidličky z vody, necháme okapat přebytečnou vodu a přidáme želatinu do mléka. Metličkou vyšleháme, po Částečném vychladnutí mléka naplníme kalíšky a dáme je do lednice přes noc ztuhnout. Ovocnou směs připravíme další den.









Zmrazenou ovocnou směs vložíme do kastrůlku, začneme postupně ohřívat na mírném plameni, přidáme cukr a skořici, trošku vody, povaříme, přidáme Agar a ještě cca 1 minutu vaříme, odstavíme, necháme trošku vystydnout a nalijeme do kalíšků s již ztuhlým kokosovým mlékem a necháme v lednici znovu ztuhnout.



Další možností, která je i běžnější, je připravovat panna cottu do šálků, která se pak vyklopí na talířek a dozdobí ovocem.

Tip: Pokud připravujete panna cottu do šálků, před nalitím mléka šálky vypláchněte studenou vodou, panna cotta pujde po ztuhnutí lépe vyklopit. Při vyklápění nejprve použijte nůž a oddělte panna cottu od stěny, vyklopte na talířek. Stačí doplnit směsí ovoce už bez želatiny. Směs nechte vychladit, aby vám nerozehřála panna cottu.




Share:

No comments

Post a Comment

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig