Thursday, June 29, 2017

Mandlové mléko


Vždycky mám dobrý pocit, když si jednou za čas uděláme domácí mandlové mléko. Používám ho do ovocných a zeleninových smoothie, do kávy, polévek apod. A co vy, dáváte přednost kupovanému, nebo domácímu?


Na 1 litr:
  • 1 hrnek mandlí i se slupkou (150 g)
  • 4 hrnky vody + voda na zalití

Postup:

Hrnek mandlí i se slupkou zalijte studenou vodou a nechte přes noc nabobtnat. Hrnek nechávám na kuchyňské lince.
Potom vodu slijte a mandle propláchněte. Vložte je do mixéru, zalijte vodou (4 hrnky) a mixujte dohladka. Mléko přeceďte přes jemné sítko do uzavíratelných sklenic a uložte do lednice. Spotřebujete do 3–4 dnů.






Share:

2 comments

  1. Zdravím, jsem v tomhle úplně amatér a proto bych se chtela zeptat jak výkonný mixer potřebuji? Děkuji předem za odpověď ����

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj, potřebuješ jen standardní mixer :)

      Delete

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig